Butter chicken met bloemkoolnasi

Een heerlijk smakelijk gerecht uit India wat is aangepast naar gluten en lactose vrij. Een aangenaam buitenlands gerecht voor het hele gezin of om je vrienden mee te verassen.

Ingrediënten:

Butter chicken kruidenmix van Cook Curry

400 gr kipfilet of kippendij

200 ml gepureerde verse tomaat

200 ml havermelk

100 ml haverroom

1 el roomboter, olie of ghee

300 gram bloemkoolrijst

400 gram nasi groente mix

1 a 2 theelepels Verstegen Java Blend voor Nasi/Bami


Bereidingswijze:

Snijd de kip in stukjes en voeg de currymix toe. Laat dit even lekker intrekken.

Verhit boter/ghee/olie op middelhoog vuur, voeg de gepureerde tomaten toe en kook 3 minuten of tot de olie van de tomaten begint te scheiden. Bak de gemarineerde kipfilet leven kort bruin aan. 
Doe de havermelk in een pan en breng aan de kook, voeg de gebakken kipstukjes en de haverroom toe en kook dit op laag vuur gedurende 4 – 5 minuten. Voeg eventueel nog wat havermelk toe als je meer saus wilt hebben.

Bak de nasigroente knapperig aan met de nasi kruiden, voeg de bloemkoolrijst aan de groente toe en bak dit nog 3 minuten mee.

De Butter chicken warm serveren met de bloemkoolnasi en/of nog een lekker Indiaas brood, Naan (niet gluten vrij)

Geplaatst door

Gerelateerde berichten