Gemengde groente met stoofvlees op oosterse wijze

Dit recept is voor 4-6 personen.

Ingrediënten:

  • 500 gram sukade lappen
  • 500 gram spruitjes
  • 400 gram zoete aardappel
  • 400 gram pompoen
  • 400 gram rodekool
  • 250 gram peultjes
  • 1 grote venkel
  • 400 gram ui
  • Paprikapoeder
  • Knoflook (poeder)
  • Kerriepoeder
  • Peper
  • Olijfolie
  • Tamarin Soy sauce (glutenvrij)
  • Lee Kum Kee Oystersaus (glutenvrij)
  • Roomboter of kokosolie

De sukadelappen hebben de tijd nodig om lekker gaar en zacht te worden. Je kunt een dag ervoor het vlees al klaarmaken of je begint in de ochtend met het bereiden.

Er zijn 3 manieren om het rundvlees te bereiden.

  • In de slow cooker, 8 a 10 uur op slow.
  • In de braadpan op het fornuis, 8 a 10 uur.
  • In de oven, 8 a 10 uur op 150 graden

Bereidingswijze van de sukadelapjes:

Pel en snijd 200 gram uien in halve ringen. Pel en hak de knoflook grof of gebruik knoflookpoeder.

Bestrooi de sukadelappen met peper, paprikapoeder, kerriepoeder en knoflookpoeder. Verhit roomboter of kokosolie in een pan. Bak het vlees goudbruin en voeg de uien toe. (Bereid je het vlees in de slow cooker hoef je het vlees niet aan te braden, leg de uien onderin de pan en het vlees erbovenop) Als het vlees goudbruin is dan voeg je een 50% mix van de Tamarin Soy sauce (glutenvrij) en de Lee Kum Kee Oystersaus (glutenvrij)  toe, het vlees mag net onder de mix van soysaus en oystersaus staan (gebruik niet teveel anders wordt het gerecht te nat). Voeg als laatste 200 gram fijn gesneden rodekool toe.

Zet de pan op een heel laag vuur op de kleinste pit met de deksel op de pan zodat alle sappen en smaken behouden blijven. Hoe lang? Zo lang mogelijk, bij voorkeur. Als je ‘m op een lage temperatuur in de oven zet of in de slow cooker bereid hoef je er helemaal niet meer naar om te kijken.

Een gouden tip om je draadjesvlees perfect mals te krijgen: gebruik van ketjap, insmeren met mosterd, een goeie scheut rode wijn of een scheutje azijn. Het zuurtje hierin helpt namelijk de eiwitten in het vlees af te breken, waardoor het super mals wordt.

Bereidingswijze van de groente:

Bereidingstijd: 20 a 25 minuten

Maak alle groente schoon, de spruitjes laat je heel, de zoete aardappel en pompoen snij je in blokjes. De rode kool, ui en venkel snij je in dunne repen (ringen). Doe alle groente behalve de peultjes in een oventray. Besprenkel de groente met olijfolie, ongeveer 2 a 3 eetlepels. Daarna de paprikapoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en peper lekker over de groente strooien.

De tray met groente moet 20 a 25 minuten op 180 graden in de oven. De laatste 5 minuten schep je de peultjes door de groente in de oventray.

Na 20 a 25 minuten is het gerecht klaar en kan het meteen samen met het vlees opgediend worden.

Opdienen:

De bodem van het ovenpannetje vullen met wat ovengroente daarop plaats je de uitsteekring. Vul de uitsteekring met het rundvlees en daarom heen nog afvullen met de groente. De ring verwijderen uit het pannetje. Zo kun je de pannetjes al klaarmaken voor de volgende dag of avond. De gevulde pannetjes kunnen dan in de oven opgewarmd worden op 180 graden voor een minuut of 15/20.

Zo heb je een gezonde maaltijd met een beetje vlees en veel groente.

Benodigdheden:

  • Uitsteekring
  • Ovenpannetje

Eetsmakelijk!

Geplaatst door

Gerelateerde berichten