Ingrediënten
Voor de bodem
- 3 eetlepels dadelsiroop
- 3 eetlepels kokosolie
- 75 gram rauwe cashewnoten
- 20 gram rauwe hazelnoten wit
- 20 gram rauwe pecannoten
Voor de karamellaag
- 10 zachte medjoul dadels
- 80 gram rauwe cashewnoten
- 2 eetlepels dadelstroop
- 3 eetlepel water
Voor de topping
- 60 gram pure chocolade
- 10 gram rauwe cashewnoten
- 1,5 volle eetlepels raw cacao
- 1,5 volle eetlepels kokosolie
Bereiding
- Doe alle ingrediënten van de bodem in de keukenmachine of blender. Laat deze draaien tot de bodem een plakkerig geheel is. Pak een brownie bakvorm en schep het mengsel hierin en verdeel de massa goed. Zet daarna de bakvorm in de koelkast zodat je verder kan gaan met de karamellaag.
- Ontpit de dadels. Doe vervolgens alle ingrediënten van de karamellaag in de keukenmachine of blender. Laat het apparaat zo’n 4 minuten draaien tot je een plakkerige, zachte en “smerige” massa hebt. Schep de karamel over de bodem en smeer deze goed uit. Zet de bakvorm vervolgens in de vriezer zodat je verder kan gaan met de topping.
- Smelt de chocolade met de kokosolie. Voeg vervolgens de raw cacao toe. Met het tot 1 geheel. Schep de chocolade over de karamellaag. Zorg dat je een beetje over houdt voor zometeen. Hak wat cashewnoten grof. Strooi deze over de chocolade topping heen. Top het geheel af met nog een beetje chocolade over de noten. Plaats de bakvorm voor een uur in de vriezer.
Geniet van de pure smaken.
Geplaatst door