Dit recept is voor een snelle en makkelijke geroosterde tomatensaus waarbij de oven eigenlijk bijna al het werk doet.
- 2 kilo tomaten
- 4 knoflook, naar smaak
- 2 puntpaprika’s
- 2 rode ui
- verse oregano
- verse tijm
- verse rozemarijn
- verse basilicum
- olijfolie
- peper
- zout
De geroosterde smaak proef je terug in de tomatensaus. Na het roosteren pureer je de tomaten, paprika, verse kruiden, ui en knoflook samen tot saus met de staafmixer. Het resultaat is dan een heel smaakvolle, rustieke en grove saus wat ik persoonlijk ontzettend lekker vind.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de tomaten door vieren de paprika’s in grove stukken en leg beide in en grote braadslede of ovenschaal. Snijd de ui en knoflook in grove stukken en verdeel tussen de tomaten. Verdeel ook de blaadjes oregano, tijm en rozemarijn tussen de tomaten. Besprenkel alles met de olijfolie.
Rooster dit alles gedurende 1 uur in de oven. Haal uit de oven voeg peper en zout toe en pureer de saus met de staafmixer.
Geplaatst door