Mexicaanse wraptaart

Mexicaanse tortilla taart voor 4 personen

Heb je behoefte aan een makkelijke maaltijd? Ga deze maar eens proberen, hier thuis is het een hit!

Benodigdheden:

  • Appeltaartvorm

Ingrediënten:

  • 800 gram Mexicaanse groente mix
  • 150 gram rode ui
  • 300 gram kipstukjes of 300 gram gehakt
  • 200 gram geraspte pecorino kaas
  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • 50 gram rode ui
  • Halve limoen
  • Euroma Mexicaanse Kruiden
  • Tortilla’s (gluten vrij tortilla’s van Old El Paso / Niet gluten vrij No Fairytales Bieten Tortilla)
  • Om te bakken gebruik je ongezouten roomboter of kokosolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

De Mexicaanse kruiden kun je voor het vlees, de groente en de avocado gebruiken.

Kruid je kipstukjes of gehakt lekker naar smaak met de Mexicaanse kruiden.

Bak het vlees in roomboter of kokosolie en hou dit apart.

Bak eerst de 150 gram rode fijne gesneden ui met de Mexicaanse kruiden, voeg daarna alle groente toe en bak dit kort mee. Laat het niet te lang staan want dan wordt het nat en dat is niet lekker in de taart.

Vet de appeltaartvorm licht in. De taart bouwen we op net als een lasagne in laagjes op. Leg op de bodem de eerste wrap verdeel daar een deel van de groente en het vlees overheen. Dan weer een wrap en herhaal dit totdat je bij de laatste wrap bent aangekomen. De helft van de geraspte kaas verdeel je ergens in het midden van de taart en de andere helft gaat bovenop de laatste wrap.

Zet de taart in de oven op 180 graden voor 20 minuutjes.

In de tussentijd maken we de guacamole klaar.

Snij de avocado’s open en verwijder de pit. Prak de avocado’s fijn en meng dit samen met de fijn gesneden 50 gram rode ui, de fijn gesneden tomaat en het sap van de halve limoen. Voeg ook wat Mexicaanse kruiden toe en breng het zo verder op smaak. Serveer dit bij de Mexicaanse taart.

De taart kan uit de vorm gehaald worden en op een mooi bord gepresenteerd worden. Mocht er een 5e persoon mee eten maak er dan nog een lekkere salade erbij.

Tip: Heb je een stuk over neem het de volgende dag mee voor je lunch. Maar ook super leuk voor een picknick of tijdens een lopend buffet.

Eetsmakelijk!

Geplaatst door