Heerlijke taartjes voor je ontbijt maar van het recept van de bodem kun je ook heerlijke koeken maken.
Benodigdheden:
Taartvorm van 12cm diameter
Ingrediënten voor de bodem:
300 gram havervlokken (biologisch)
3 bananen
2 eetlepels pindakaas
Handjevol mix van cashewnootjes, pecan nootjes, walnoten
Handvol cranberries
Handvol rozijnen
2 fijn gesneden (gedroogde) vijgen
2 fijn gesneden dadels
Ingrediënten voor de topping:
250 gram vers of bevroren rood fruit voor de coulis
100 gram lactose vrije smeerkaas
1 schepje lactose vrije slagroom
Doe het fruit in een pan en zet die op middelhoog vuur.
Zodra het fruit zachter wordt het vuur laag zetten en langzaam wat inkoken. Ik voeg hier GEEN suiker aan toe.
Als de couli is afgekoeld kun je daarna je het als topping gebruiken. Natuurlijk ook lekker voor door je kokos yoghurt.
Mix alle ingrediënten voor de bodem tot een “kleffe” bal beslag.
Verdeel dit over 4 taartvormpjes, of 2 in de taartvormpjes en de rest voor de makkelijke maandag of als snack koekje.
Zet dit alles in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak dit voor 20 minuutjes in de oven.
Mix de lactose vrije smeerkaas met 1 lepel lactose vrije slagroom tot een glad mengsel.
Laat de bodem afkoelen, vul met het kaas mengsel, de coulis doe je daar weer bovenop en klaar is je taartje.
Eet smakelijk en geniet 😍
#etenmoetjetoch
Geplaatst door