Herken je dat onrustige en vermoeide gevoel dat continu de kop opsteek?

Die onrust waardoor je moeilijk ontspant en slecht in slaapt komt? En als je dan eindelijk slaapt, komt het regelmatig voor dat je zwetend wakkerschiet. Gedurende de dag ga je maar door, want er is altijd zoveel te doen. Ondertussen voel je de energie wegglijden en je reageert steeds kribbiger naar de mensen om je heen, terwijl je eigenlijk helemaal niet zo bent!

Voelt dit herkenbaar? Dan is de kans groot dat je hormonen uit balans zijn.

De invloed van voeding op jouw hormonen

Jouw hormonen hebben heel veel invloed op je lichaam, daarom kun je het goed merken als je hormonen uit balans zijn. Dit kan zich ook uiten in ‘vage en vaak onbegrepen klachten’. Misschien ben je al eens bij de huisarts geweest, maar werd het weggewuifd. Ondertussen ga je maar door en hoop je dat de klachten eens verdwijnen.

Als ‘de vrouw in huis’ wil je natuurlijk wél het beste voor jou en je gezin, toch schiet een gezonde maaltijd er maar al te vaak bij in. Want als je dan eindelijk thuis bent; ben je moe, heb je hoofdpijn en wil je het liefst op de bank ploffen. Zeg eens eerlijk; hoe vaak kies je niet voor een gemakkelijk (maar ongezond) gerecht? Toch zou je wel gezonder willen eten, alleen lijk je even niet te zien hoe.

Wat gaat er door je heen als ik je vertel dat dit anders kan? Dat je niet uitgeblust hoeft te zijn na een lange dag, dat gezond koken niet moeilijker is en dat óók jij dit kunt ervaren door middel van simpele aanpassingen?

Klachten als je hormonen uit balans zijn

Jouw hormonen zijn de ‘regelaars’ van je lichaam en kunnen ervoor zorgen dat je veel ongemakken ervaart. Dit kan zich uiten door ongemakken, zoals:

weinig energie, veel moe zijn
moeite met afvallen
stemmingswisselingen
regelmatig hoofdpijnklachten of migraine
rugpijn
vermoeidheid
minder zin in seks
depressiviteit
prikkelbaarheid
slaapproblemen
moeilijkheden om zwanger te raken

Het goede nieuws is dat het nooit te laat is om deze ongemakken aan te pakken! Het maakt niet uit of je nog menstrueert of al in de overgang zit.

Workshop van Bettine – hormoon en kookcoach

Voeding is van grote invloed op je hormonen, daarom kun je jouw hormonen een flinke boost geven door bepaalde patronen te veranderen. Om die veranderingen door te voeren, moet je natuurlijk weten wat hormonen precies zijn en welke functies ze hebben.

Tijdens de workshop die ik geef bij BRAVO koffie & lunch vertel ik alles over de werking van jouw hormonen. Ook ontvang je praktische én direct toepasbare tips. Daarnaast wil ik je laten zien dat je door simpele aanpassingen weer lekker in je vel kunt komen. Ben jij erbij?

Praktische informatie reset je hormonen workshop:

Wanneer: 5 oktober 2020

Tijd: Inloop om 19:00 uur; we starten om 19:15 uur

Locatie: Bibliotheek Oostland, vestiging Pijnacker, Buurt & Zo, Julianalaan 47, 2641HB Pijnacker

Kosten: € 17,50 inclusief 1 kopje koffie of thee

Voel jij aan alles dat het tijd is om weer aan jezelf te gaan werken? Om weer te genieten van de kleine dingen om je heen? Reserveer dan nu jouw plekje, ik kijk ernaar uit om je te spreken!